sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Lohta, pihviä ja täytekakkua, isänpäivälounas

 Tänään, isänpäivänä, lounastettiin päivänsankarin toivomusten mukaan.
Ensi syötiin kylmäsavulohta salaattipedillä. Pääruoaksi entrecote-pihvit, uunissa kypsytetyt 
lohkoperunat ja palsternakkasoirot. Jälkiruoaksi vähän myöhemmin, kun saatiin vieraita,
vanhanajan täytekakkua kahvin kera.

Kylmäsavulohta salaattipedillä 
Sekoitin salaatiksi friseetä, suippopaprikaa, kurkkua, salaattisipulia.
ripaukset ruususuolaa ja sokeria, puristettua sitruunamehua, hyvää oliiviöljyä
Päälle ohuita viipaleita kylmäsavulohta. Kastike maustamatonta jogurttia,
tilkka kermaa, mustapippuria, ruususuolaa, tilliä

 Entrecote-pihvi voi-öljyseoksessa pannulla paistaen,
mausteet suola ja mustapippurirouhe
Perunalohkot uunissa paistaen, rypsiöljyä, mausteet  mustapippuri, paprika, suola
ja keltasipulipuolikas viipaleina.
Palsternakka soiroina, rypsiöljyä, mustapippuria, paprikaa ja suolaa
Kirsikkatomaattilohkot.

Juomana täyteläinen punaviini GatoNegro ja vesi

Vanhanajan marja-kermatäytekakku

 Pohja
4 kananmunaa 1 1/2 dl sokeria, 3/4 dl perunajauhoja, 1 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhoseos, Sekoita varovaisesti,
Kaada esim irtopohjavuokaan. Voitelin öljyllä. Paista 200-astetta 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen irroitusta.

Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta omenamehulla.
Levitä pohjalle vadelmahilloa, tomusokerilla maustettua mascarpone-kermavaahtoa,
rikottuja mansikoita, toinen krs toista sama, päällimmäiseksi kakkulevy.
Anna vetäytyä jääkaapissa  mielellään yön yli.
Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi.
Levitä vaahto kakulle haluamallasi tavalla. Koristele vaikkapa karkeilla.


2 kommenttia:

  1. OI, teillä on herkuteltu namukakulla. Mulla jäi isänpäiväherkut väliin työn takia, mutta isä, siis lasten isä sai herkutella tyttären luona.

    VastaaPoista
  2. Juu, täytin päivänsankarin toiveet
    Tuo vanhanajan kunnon täytekakku on vain niin hyvää

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.