tiistai 29. lokakuuta 2013

Juustoinen makkarakeitto

Tänään tiistaina syötiin arkiruokaa. Päätin keittää makkarakeiton.
Mietin,että en tee ihan perinteistä keittoa. Juustoahan käytetään
makkararuokiin, joten otan sitä keittoon mukaan. 
Selailin  netistä makkarakeitto-ohjeita ja pysähdyin Yhteishyvän keitolle.
Siinäpä sopiva runko, josta sovelsin omaan keittiöön sopivaksi.
Yllättyin positiivisesti keitosta, joten eiköhän sitä sovelleta useammankin kerran.
Käytin 77 %:sta Wilhelm-makkaraa, siinä maistui sopivasti liha.
Koskenlaskija-sulatejuusto notkeana purkkiversiona sopi hyvin.

Juustoinen makkarakeitto

5 keskikokoista perunaa lohkoina
4 pienehköä porkkanaa lohkoina
1 isohko palsternakka lohkoina
1 keltasipuli silppuna ja kuullotettuna
1 litra vettä + lisäaineeton kasvisliemikuutio
1 tl currya, 1 tl hienonnettua korianteria
300 g lihaisaa makkaraa lantteina
150 g koskenlaskija pehmeää sulatejuustoa
Päälle: kevätsipuli- ja persiljasilppua
Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka.
Kuullota sipulisilppu voi/rypsiöljyssä.
Kiehauta vesi ja lisää paloitellut juurekset,  liemikuutio ja mausteet.
Keitä kannen alla noin 20 minuuttia. Pilko makkara ja paista sitä pannulla muutama minuutti.
Lisää keittoon makkarat ja sulatejuustonokareet.
Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
Tarkista maku. Lisää pinnalle kevätsipuli- ja persiljasilppu.

1 kommentti:

  1. Maukasta arkiruokaa. Samaa oli meilläkin tosin ei juustoisena, vaan lisänä oli selleriä ja lipstikkasuolaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.