tiistai 24. syyskuuta 2013

Tomaattipasta

Ymmärrän, miksi jääkiekkoilijat lataaavat energiaa pastalla.
Tänään tuli taas todistettua, että pastan jälkeen ei nälkä yllätä pitkään aikaan.
Keksin lounaaksi pasta-aterian syystä, että kaikki tarvittava oli
käsien ulottuvilla ja tomaateilla oli jo aika päästä syötäväksi.
Pastan valmistamiseen tarvitaan raaka-aineet, jotka inspiroivat lopputulokseen.  
Lopulta mitään tärkeää ei voi jäädä pois, sillä pasta on valmista juuri sellaisena
kuin se on syntynyt. Näin tapahtui tänäänkin.

Tomaattipasta
täysjyväspagettia, kiehuvaa vettä ja suolaa sopivasti ei liian vähän.
Keitä pasta lähes kypsäksi, purutuntumaa saa jäädä.
Kastike
1 iso punasipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
nokare voita ja rypsiöljyä
rasia kirsikkatomaatteja pilkottuna
3 tomaattia pilkottuna
1 rkl luomusokeria
suolaa ja mustapippuria
1 rkl balsamicoa
tuoretta basilikaa kourallinen pienittynä
parmesaaniraastetta
Kuullota silputut sipulit voi/öljyseoksessa. Lisää mukaan pilkotut tomaatit.
Mausta. Kypsennä, kunnes tomaatit soseutuvat. Lisää mukaan basilikasilppu.
Lisää kastike valutetulle pastalle ja sekoita.
Annostele, ripottele pinnalle runsaasti parmesaania ja muutama tuore basilikanlehti.
Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.