maanantai 23. syyskuuta 2013

Karamellisoitua omenaa crumblen ja kermajogurtin kera

Eilen tein omenajälkiruokaa, joka oli niin suussasulavaa,
 että omenakauraherkku jää nyt kakkossijalle.
Hyvät herkut tuntuvat makunystyröissä vielä seuraavana päivänäkin.
Nytkin kun kirjoitan tätä postausta, tunnen tämän herkun suussani.
Aivan loppuvaiheessa halusin keventää hieman ja
sekoitin kermavaahtoon puolet jogurttia ja maustoin vaniljasokerilla.
Se kevennys sopi oikein hyvin crumblen  makuun, mantelijauhot antoivat suussasulavaa makua.

Karamellisoitua omenaa
crumblen ja kermajogurtin kera
4 kotimaista omenaa kuorineen, keskikokoisia
 1 dl luomu ruokosokeria
25 g voita
Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat, lohko neljään osaan.
Sulata sokeri pannulla. Lisää mukaan voi. Sekoita tasaiseksi.
Lisää omenat, sekoita ja kypsennä, kunnes ovat sopivan pehmeitä.
crumble
reilu 1 dl mantelijauhoja
reilu 1 dl vehnäjauhoja
70 g voita
reilu 1 dl fariinisokeria
reilu 1 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Murusta taikina leivinpaperille uunipellille.
Paista 160-asteessa 8 minuuttia. Anna jäähtyä. Voit murustaa vielä jäähtyneenä.
*
Sekoita 1 dl kermaa vaahdotettuna, 1 dl turkkilaista jogurttia ja 1 tl vaniljasokeria.
Nauti. Ohjeesta riittää neljälle, ellet syö kahta annosta. 

3 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla. En ole ennen tiennytkään mitä on crumble.

    VastaaPoista
  2. annek,
    Sitä voisi suomalaisittain kutsua murusteeksi tai muruseokseksi.

    VastaaPoista
  3. melody,
    Se on niin hyvää ja nyt omenoiden aikaan vielä sopii nauttia

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.