lauantai 7. syyskuuta 2013

Gulassipata

Katselin Ylen ohjelmaa Euroopan ruokatoreilla, siinä vierailtiin Budapestin
kauppahallissa, joka on yksi maailman suurimmista..
Muistin Budapestin matkamme. Vierailimme myös kauppahallissa ja 
lounastimme sekä kauppahallissa että sen lähettyvillä sijaitsevissa ravintoloissa.
Hotellimme oli vain kivenheiton päässä kauppahallista.
Söimme muutaman kerran myös gulassia. 
Maaseudulla retkeilimme toisella Budapestin matkalla. Se oli osittain työmatka ja meille oli järjestetty
ohjelmaa pustalle. Ajelimme hevosilla, söimme maalaistalossa ja seurasimme hevostilan elämää.
Kävimme tutustumassa paimentolaiselämään lammasfarmilla.
Gulassia söimme sielläkin. Gulassi oli keittoa  ja sen kanssa tarjottiin muhevaa maalaisleipää.. 
 Muutaman kerran olen valmistanut gulassipataa ja
nyt iski ikäänkuin kaukokaipuu ja oli pakko tänään valmistaa gulassi.

Gulassipata

  750 g naudan rintaa paloina
2 sipulia silputtuna
 4 valkosipulinkynttä murskattuna
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
70 g tomaattipyrettä
25 g/1ps  paprikajauhetta
8 dl lihalientä
suolaa ja mustapippuria
Leikkaa naudanliha paloiksi. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna pannu ja kuumenna voi tiriseväksi.
Lisää lihapalat pannulle, kahdessa erässä, ja ruskista ne.
Kaada lihat ja huuhtele pannuliemi  pataan.
Silppua sipulit ja lisää pannulle tirisevään voihin, lisää mukaan
tomaattipyree. Kuullota muutama minuutti. ja kaada pataan.
Ripottele päälle paprikajauhe ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi.
Anna lihapadan hautua miedolla lämmöllä reilu tunti. 
Tarkista maku. Tarjosin gulassin keitetyn riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Katsoin kans saman dokkarin, ja aloin NIIN kaipaamaan Budapestiä ja sen upeita ravintoloita. Hyvän näköisen annoksen teit!

    VastaaPoista
  2. Mietittiin jo kaupunkimatkoja, tosin Berliinissä on käytävä ensin, se on jäänyt näkemättä.
    Gulassi oli muhevaa ja maku täyteläinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.