tiistai 10. syyskuuta 2013

Makkarastroganof - Kiiwiä

On jo aikaa, kun makkarasta kastiketta perunalle valmistin.
Kun olen lukenut ruokablogeja, eipä kai kukaan muukaan ole 
tätä lounasruokaloiden vakioruokaa tehnyt. Tämähän lienee raksamiesten herkkua.
Tiedän nyt kokemuksesta miksi. Tällä jaksaa huomiseen, vaikka on lounaalla syöty.

Illallinen oli sitten kevyempää sorttia. Säilöin tänään puolukoita sekä survomalla
pieniin jogurttisankoihin ja jääkaappiin että ehjänä pakasteeseen.
Jälkiruokaan eli kiiwiviipaleille ripottelin puolukoita, tulipa kiiweistä kotoisia.

Makkarastroganof
375 g Wilhelm 78%:n makkaraa kuutioina
1 iso sipuli silputtuna
nokare voita
5 dl vettä ja lihaliemikuutio
suolaa ja mustapippuria
3 rkl maissitärkkelystä 
70 g tomaattipyrettä
sinappia, ketsuppia, paprikajauhetta
1 maustekurkku kuutioina
1 dl kermaa
Silppua sipuli ja kuullota kuohuvassa voissa. Lisää makkarakuutiot ja jatka hetken ruskistamista.
Lisää kiehuva  lihaliemi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 Lisää tomaattipyree, sinappi, ketsuppi ja paprikajauhe. 
Tarkista maku. Saosta maissitärkkelyksellä.
 Lisää maustekurkkukuutiot ja kerma.
Anna kiehua n 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
 Soseuta lisukkeeksi keitetyt perunat.
Nostin annoksille hieman punaista, survottua puolukkaa ja paprikaa. 

Kiiwiä

Yksi lautanen ja kaksi haarukkaa. Viipaloin kiiwit puolukoiden 
säilömisen lomassa ja kokeilin miltä ne maistuvat kiiwien kanssa.
Ihan sopivaa ja tarpeeksi kevyttä.
Jäljellä tyhjä lautanen.

2 kommenttia:

  1. Makkarastroganoff on todella hyvää ja vielä perunamuusin kera. Herkullisen näköinen annos.

    VastaaPoista
  2. Sitä se ja sen herkullisempaa, kun tätä tekee vain harvoin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.