Omena sopii hyvin broileriruokiin. Toteutin eilen simppelin,
mutta maukkaan broileriruoan. Kypsensin lisukkeiksi
arborioriisiä ja vastapoimittuja papuja.
Alkusalaatiksi syötiin hedelmäistä leipäjuustosalaattia.
Siitä unohtui kuvien ottaminen. Toteutan sen jossain vaiheessa uudelleen,
jolloin otetaan sitten kuvatkin. Salaatti maistui ruokavieraille erinomaisesti.
Kuvat ehdin ottaa mustikkajuustokakusta, joka oli jälkiruokana. Postaan sen huomenna.
Broilerifileet omenalohkoilla
8 broilerin rintafilettä naturel
2 tl ruususuolaa ja 1 tl mustapippuria rouhittuna
voita ja tilkka öljyä ruskistamiseen
3,3 dl ruokakermaa
4 tl dijon sinappia, 4 tl currya, paprikajauhetta
3 punaista omenaa lohkoina
Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista fileet.
Sekoita ruokakerma, mausteet ja sinappi keskenään ja kaada
matalaan uunivuokaan. Nosta fileet vuokaan.
Laita vuoka 225-asteiseen uuniin ja anna paistua 15 minuuttia.
Pese, poista siemenkodat ja lohko omenat
Paista ne nopeasti voissa pannulla ja lisää uunivuokaan
broilerifileille. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
Tarjosin fileet arborioriisin ja papujen kera.
Kaunis annos, sinulla on siten sama ongelma kuin minullakin, että välillä on ruuat jo syöty, eikä kamera ole välähtänyt kertaakaan, välillä ihan harmittaa, toinen ongelma on tämä postaaminen, kun kuvia ja reseptejä on ties kuinka paljon, eikä muka kerkiä naputella :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä, joka lähtee kokeiluun; kun olemme vähentäneet tumman lihan syöntiä, niin ei-gourmetkokin mielikuvitus on välillä kovilla uusia makuelämyksiä loihtiessa;)
VastaaPoistaSarppu,
VastaaPoistaVarsinkin kun on vieraita, unohtuu kaikki muu. Onneksi nyt oli sen verran tuttua porukka, että kuvaaminen ei häirinnyt ketään. Päinvastoin syntyi mukavaa jutustelua sen tiimoilta.
Alkusalaatti tosiaan unohtui seurustellessa.
Joskus jää kirjoittaminen loppuiltaan, pitäisi kokeilla postausta vain kuvilla. Ja antaa kiinnostuneille tilaa kysellä ohjetta, vai kertoisivatko kuvat kaiken.
Lady of The Mess,
Meillä tykätään broileriruuista ja olen laitellut niitä eri tavoin.
Tämä oli erinomaisen herkullista.
Herkullinen broilervuoka. Kiitos vinkistä, nyt saan lisää mahdollisuutta hyväksikäyttää puutarhamme runsasta omenasatoa.
VastaaPoistaOlen ihan hullaantunut smetanaan, joten ehkä vaikka puolet kermasta voisi korvata sillä...
PS. Meillä on just arvborio-riisi kiehumassa.
VastaaPoistaVoitko meilata minulle leenalumi@gmail.com Etsin meiliosoitettasi, mutta en löytänyt...
Leena L,
VastaaPoistaKannattaa kokeilla tät ohjetta, mausteversioita voi vaihdella omien makujen mukaan. Seuraavalla kerralla teen arboriorisoton kylkiäiseksi. Nyt vähän oikaisin.
Lähetin sinulle postia.