Syksyn kaalisatoa kerätään parhaillaan varastoihin ja kauppojen hyllyille.
Ostin litteän kaalin, en tiedä miten pyöreästä kaalista on jalostettu litteä.
Ainakin se maistuu entisen kaltaiselta, on vain helpompi käsitellä.
Valmistin ison uunivuoallisen kaalilaatikkoa, joten huomisenkin ruoka on
jo tehty ja odottaa jääkaapissa. Tämä laatikko syntyi uudella tavalla.
Kasasin raaka-aineet kerroksittain, väliin tuli ohra-jauhelihaseos.
Tosin annoslautasella kaikki onkin jo sekaisin.
Muutakin uutta ideaa ohjeesta löytyy.
Kaalijauhelihalaatikko
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
Laita ohrasuurimot likoamaan kylmään veteen tunniksi.
*
n 1,3 kg keräkaali silputtuna
3 rkl siirappia ja tilkka vettä
3 rkl kuivattua lipstikkaa, maustepippuria, valkopippuria ja 1-2 tl suolaa
Nostele silputtu kaali kattilaan, lisää vesitilkka ja siirappi. Hauduta pehmeäksi. Mausta ja maista.
*
3 sipulia hienonnetuna
400 g naudan jauhelihaa
voita ja rypsiöljyä
70 g tomaattipyrettä
meiramia, paprikajauhetta, maustepippuria, muskottipähkinää, suolaa
Kuullota sipulit voi-rypsiöljyssä. Siirrä kulhoon odottamaan.
Ruskista jauheliha pannulla voi-rypsiöljyssä. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Kaada seos kulhoon sipuliseokselle ja lisää valutetut ohrasuurimot.
Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.
Kokoa ainekset vuokaan. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja lisää pohjalle
kaaliseosta. Seuraavaksi nostele vuokaan jauheliha-ohra-sipuliseos.
Päälle loput kaaliseoksesta. Kaada vuokaan
2 dl kermaa ja saman verran vettä.
Vuole pinnalle voinokareita. Jos paiston aikana vuoka kuivuu, lisää nestettä.
Kypsennä uunin 175-asteessa runsas tunti.
Tarjosin kaalilaatikon lisukkeina tuorejuustoa, puolukoita ja porkkanaraastetta.
Laita ohrasuurimot likoamaan kylmään veteen tunniksi.
*
n 1,3 kg keräkaali silputtuna
3 rkl siirappia ja tilkka vettä
3 rkl kuivattua lipstikkaa, maustepippuria, valkopippuria ja 1-2 tl suolaa
Nostele silputtu kaali kattilaan, lisää vesitilkka ja siirappi. Hauduta pehmeäksi. Mausta ja maista.
*
3 sipulia hienonnetuna
400 g naudan jauhelihaa
voita ja rypsiöljyä
70 g tomaattipyrettä
meiramia, paprikajauhetta, maustepippuria, muskottipähkinää, suolaa
Kuullota sipulit voi-rypsiöljyssä. Siirrä kulhoon odottamaan.
Ruskista jauheliha pannulla voi-rypsiöljyssä. Lisää tomaattipyree ja mausteet.
Kaada seos kulhoon sipuliseokselle ja lisää valutetut ohrasuurimot.
Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku.
Kokoa ainekset vuokaan. Voitele vuoka rypsiöljyllä ja lisää pohjalle
kaaliseosta. Seuraavaksi nostele vuokaan jauheliha-ohra-sipuliseos.
Päälle loput kaaliseoksesta. Kaada vuokaan
2 dl kermaa ja saman verran vettä.
Vuole pinnalle voinokareita. Jos paiston aikana vuoka kuivuu, lisää nestettä.
Kypsennä uunin 175-asteessa runsas tunti.
Tarjosin kaalilaatikon lisukkeina tuorejuustoa, puolukoita ja porkkanaraastetta.
Syksyn ehdoton herkkuruoka! Minäkin tein jo ja pari vuokallista;) Kestää muuten hyvin pakastamistakin eli ei 'vety'.
VastaaPoistaTätä kaalilaatikkoa täytyy kokeilla, vaikkapa viikonloppuna.
VastaaPoistaLeena L,
VastaaPoistaLaatikkoruokia voi tosiaan tehdä enemmän kerralla. Olen pakastanutkin, nyt on pakastin aika täynnä marjoista johtuen, joten syödään huomennakin tätä ruokaa.
annek,
Kannattaa, se oli hyvää.
Mulla on sellainen "savolaisen kaalilaatikon" respti, jota on syöty lapsuudessani. Laitan kaalilaatikkoon munamaidon, hertättää ihmetystä, mutta hyvin on maistunut.
VastaaPoistaSain itse hauskan haasteen ja ajattelin laittaa sen sinulle eteenpäin. Haaste löytyy täältä. http://currykaneli.blogspot.fi/2013/09/sain-merjalta-aikuisen-naisen.html
Olen joskus tehnyt myös munamaito-kaalilaatikkoa.
VastaaPoistaMaitotuotteet tavalla tai toisella sopivat kaalin kanssa.
Kiitos haasteesta, käyn katsomassa ja vastaan haasteeseesi.