perjantai 20. elokuuta 2010

Suomalaiset pannukakut

Marjojen ja hillonkeiton aikaan sopii paistaa lettuja. Kun mustikoita on torilla vielä myynnissä, päätin tarjota niitä letuilla. Innostuin pyöräyttelemään kuitenkin pieniä pannukakkuja, ei amerikkalaiseen tapaan vaan  suomalaiseen tapaan.  Silloin kaivetaan kaapeista ainekset ja toteutetaan niiden mukaan. Yhdistin mukaan tattarijauhoja, ne tekevät mukavan pehmeyden lopputulokseen. Mustikoiden lisäksi tai yhdessä niiden kanssa sopi tosi makea kirsikkahillo näille pannukakuille.

Suomalaiset pannukakut   

2 munaa
3/4 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
2 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl juoksevaa oivariinia tmv
Vatkaa munat ja fariinisokerivaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita maito ja jogurtti. Yhdistä vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja neste ja oivamariini . Anna taikinan levätä hetki. Paista ohukaispannulla pienessä rasvatilkassa puolella teholla.
 Tarjoa pannukakut mustikoiden tai kirsikkahillon kera tai yhdistä molempia samanaikaisesti. Aivan miten makeaa haluat. Hunajaakin sopii pirskauttaa hieman mukaan ellei hilloa ole käytettävissä. Mikäli et pelkää kaloreita vatkaa päälle kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.