torstai 5. elokuuta 2010

Sardiini-oliivipasta ja kirsikkapaistos

Kun kylmälaitteet ovat lähes lopussa ja odotamme huomenna huoltomiestä arviointikäynnille, ei jääkaappiin voi hankkia mitään säilytettävää.Siispä ruuanvalmistus sujuu kaappien tämän hetkisten sisältöjen mukaan.
Postasin keittiökoneistani  Arleenan Sanomiin, sieltä voit halutessasi  lukea kuinka epäonnisia olemme olleet keittiökoneiden uusimisessa. 
Tänään kaapista otettiin  purkki sardiineja öljyssä, tomaattimurskaa, mustia oliiveja ja spagettia.  Kirsikkahillopurkin loppukin tuli sopivasti käytettyä jälkiruokaan. Kirsikkapaistosta voisi kutsua myös  kirsikkakraateripaistokseksi. Uponnut hillo muodosti mukavat kraaterit.

Sardiini-oliivipasta

spagettia
vettä ja suolaa
1 prk (120g) sardiineja oliiviöljyssä
2 valkosipulinkynttä
1 prk (500g) tomaattimurskaa
2 tl sokeria
kourallinen mustia oliiveja
2 tl paprikaa
2 tl mustapippuria
ruususuolaa
pastajuustoraastetta
Keitä spagetti  al denteksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada sardiinipurkin öljyä pannulle. Murskaa valkosipulin kynnet ja kuullota hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja sokeri. Anna kypsyä hetki. Riko sardiinit ja lisää kastikkeeseen.  Viipaloi kivettömät oliivit  ja lisää ne kastikkeeseen. Mausta. Valuta spagetti ja kaada kastike spagetille. Annostele ja ripota pinnalle pastajuustoraaste.

Kirsikkapaistos
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
vajaa 1 dl juoksevaa margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl täysmaitoa
Pinnalle nokareina kirsikkahilloa
Sekoita muna ja sokeri. Lisää rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä voideltuun vuokaan. Nostele pinnalle kirsikkahilloa - tietysti marjat ja muukin hillo käy. Paista 200-asteessa keskitasossa n 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.