keskiviikko 11. elokuuta 2010

Jauheliha-riisivuoka

Jauhelihasta valmistin tänään ruoan, jota en ole aikaisemmin tehnyt, jauheliha-riisivuokaa. Mausteita käytin aika roimasti, mutta se oli hyvä idea. Riisi tarvitsee rinnalleen hyvin maustetun lisän. Salaatti raikastaa lopputuloksen. Jälkiruoka sopi myös kokonaisuuteen, puoliksi itsetehtyä jäätelöä punaisilla viinimarjoilla. Niitä ripottelin myös salaattiin.  

Jauheliha-riisivuoka
2 dl täysjyväriisiä
4 dl vettä
200 g naudanpaistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2-3 kesäporkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk (500g) tomaattimurskaa
1 lihaliemifondikuutio
2 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl chiliä
1 tl paprikaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 rkl siirappia
1 tl ruususuolaa
pinnalle juustoraastetta
Ruskista kevyesti jauheliha ja silputut sipulit öljytilkassa. Lisää mukaan viipaloidut porkkanat ja anna kuullottua hetki. Lisää tomaattimurska, lihaliemifondi ja mausteet. Anna hautua hetki.
Mittaa voideltuun uunivuokaan riisi ja vesi. Kaada päälle jauhelihaseos. Nestettä näyttää olevan runsaanlaisesti, mutta riisin kypsyessä se imee veden. Lisää pinnalle juustoraaste vasta kypsymisen puolivälissä. Kypsennä 200-asteessa keskitasossa noin 40 minuuttia.
Anna vuoan jäähtyä hetken ennen tarjoamista.
Salaatiin sekoitin  pehmeää keräsalaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja vinaigrettekastiketta. Lopuksi vielä pinnalle punaisia viinimarjoja.
Jäätelöä punaisilla viinimarjoilla. Notkista hieman pehmennyt kermajäätelö. Lisää joukkoon Flora-vaniljakastiketta ja punaisia viinimarjoja. Makeuta tomusokerilla. Sekoita tasaiseksi. Annostele jälkiruokakulhoihin ja anna pakastua pakastimessa noin tunnin verran. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.