maanantai 16. elokuuta 2010

Kukkakaalikeitto ja Pyöreä Karhu näkkileipää

Eräänä päivänä kävin vain lähikaupassa ja tein kaksi ostosta. Niiden avulla syntyi nopeasti päivällinen. Ilman kukkakaalta ei luonnollisesti tätä keittoa olisi syntynyt. Pyöreän Karhun näkkileipää ostin muuten vain. Se näytti aika herkulliselta. Täytyy myöntää, että tämä Karhu oli just makuuni. Pyöreät näkkärit ovat jo huvenneet ja nyt pitää ostaa uusia.

Kukkakaalikeitto
500 g kukkakaali
2 valkosipulinkynttä
7 dl kasvislientä (fondista)
2 dl ruokakermaa (15%)
1 rkl vehnäjauhoja
Puhdista kukkakaali, poista vihreät lehdet. Paloittele myös varret. Kiehauta kasvisliemi ja lisää kukkakaali. Keitä kunnes kaali on pehmeää. Soseuta esim sauvasekoittimella. Silppua valkosipuli ja lisää keittoon. Sekoita vehnäjauhot ruokakermaan ja liruta seos keittoon.  Kiehauta keitto sekoittaen. Tarkista maku, en lisännyt suolaa.
 Pyöreä Karhu näkkärit sopivat hyvin keiton kanssa. Hupenivat jo kertaheitolla yllättävän nopeasti.

Pyöreän Karhun Näkkileipä  laktoositon
Näkkileivän valmistuttaja on Oy Närpiön Leipätehdas. Jäi siis hieman epäselväksi, onko tuote valmistettu esimerkiksi Ruotsissa. Tuotteesta voisin uskoa, että se on ruotsalaista.
Näkkileipä sisältää vehnäjauhoja, vettä, ruissihtijauhoja, ohrajauhoja, grahamjauhoja, hiivaa, leivinjauhetta (hirvensarvisuolaa E503) suolaa (0,5%). Yksi paketti painaa 240 g.
100 grammassa on energiaa 350 kcal/1500kj, proteiinia 11,8g, hiilihydraatteja 71,8g siitä sokeria 0,9g, rasvaa 1,5g josta tyydyttyneitä 0,3g, ravintokuitua 3,8g ja natriumia 0,2g.
Hyvä Närpiö ja onnittelut erinomaisesta näkkileivästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.