tiistai 10. elokuuta 2010

Juustokeitto

Tätä juustokeittoa tein jo viime viikolla. Keitto on sen verran hyvää, että ansaitsee postauksensa. Pidän myös nopeasta ja mutkattomasta ruuanlaitosta ja sitä tämä on. Kokkaaminen on hauskaa, kun käyttää luovuutta ja kekseliäisyyttä eikä kangistu orjallisesti reseptiikkaan.  Luovuutensa voi asettaa koetukselle jättämällä kaupassa käynnin väliin. Kaappien ja komeroiden ovet auki ja sen jälkeen voikin inspiroitua aterian valmistamiseen.  Tänään minulla oli päivä jolloin toimin juuri niin. Tästä päivästä postaan myöhemmin. Nyt on juustokeiton aika ja tässäkin on käytetty luovuutta. Sitähän ruuanlaitto on.

Juustokeitto       
7 dl vettä
1 kasvisliemifondi
1 pkt (250g) Koskenlaskijajuustoa (voimakas)
1 prk (2dl) ruokakermaa
1 dl ohrakasta
mustapippuria
Kiehauta kasvisliemi. Lisää paloiteltu Koskenlaskija, sekoita. Kun juusto on kokonaan sulanut keittoon, lisää ruokakerma ja anna lämmetä kiehumispisteeseen. Sekoita ohrakas vesitilkkaan ja suurusta keitto. Anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää mustapippuria. Tarkista maku.

2 kommenttia:

  1. Oi ihanaa! Enpa ole vuosiin syonyt juustokeittoa, ihan paasi unohtumaan etta tallainen ihanuus on olemassa. Taytyykin heti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Katz NYC,
    Saat makunautinnosta koti-Suomen terveiset - toivottavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.