torstai 26. elokuuta 2010

Peruna-mozzarellavuoka

Italialaistyyppistä perunaruokaa  ei voi tehdä ilman juustoa ja kinkkua. Tosin tästä ruuasta voi jättää kinkun pois, jos ei halua lihaa käyttää. Käytin possun savustettua potkaa, sitä oli jäänyt eilisestä. Tämä perunavuoka on ruokaisaa. Vai lieneekö syy siinä, että tätä tuli syötyä hieman enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Ruuan syytä kaikki. Lisukkeiksi kypsytin porkkanoita, koska uunia käytettiin myös pääruuan kypsentämiseen. Ikäänkuin samoilla tulilla menivät. Sekoitin pienen salaatin extempore aineksista, joita tänään kaupasta kotiin kannoin, kesäkurpitsaa, kevätsipulia, vaaleaa paprikaa ja kirsikkatomaatteja.  

Peruna-mozzarellavuoka (4 annosta)
n 600 g pestyjä perunoita
2 kananmunaa
2 rkl juoksevaa oivariinia tmv
80 g savukinkkua tai savupotkaa pilkottuna
1 1/2 dl  mustaleimajuustoraastetta
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria, ruususuolaa
rasvatonta maitoa
200 g mozzarellaa

Keitä pestyt perunat kypsiksi, lisää suolaa keitinveteen. Anna perunoiden jäähtyä ja kuori ne. Lämmitä uuni 160-asteeseen ja työnnä suikaloidut ja maustetut porkkanat uuniin. Hienonna perunat survimella tai tee kuten minä. Käytin perunalumipuserrinta.  Lisää perunoiden joukkoon munat, oivariini, juustoraaste ja silpuksi pienitty kinkku. Silppua lehtipersilja ja sekoita se perunaseokseen. Lopuksi vielä suolaa ja mustapippuria. Notkista seos maidolla pehmeäksi, mutta ei löysäksi.
Voitele uunivuoka. Lusikoi puolet perunaseoksesta vuokaan tasaiseksi. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja laita perunaseoksen päälle. Laita loput perunaseoksesta juuston päälle. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama nokare beceliä tai vastaavaa. Kypsennä uunissa, kunnes ruoka on läpikotaisin lämmennyt, noin 30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoamista.

Kesäkurpitsasalaatti, Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa halki ja viipaleiksi. Silppua mukaan kesäsipulin vartta. Pilko mukaan vaaleaa paprikaa (aika mietoa). Lohko kirsikkatomaatit neljään osaan. Sekoita ainekset ja ripauta mukaan neitsytoliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.