keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Tomaatti-papukeitto

 Tämän helpommaksi ei keiton keittäminen tule. 
Annoksia tulee kolme.

1 tlk tomaattimurskaa
2 kpl salottisipulia pienittynä
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl currya, 1 tl paprikajauhetta, 1/2 tl inkivääriä, 1 tl basilikaa, 1 tl cajunpippuria
1 dl kermaa (valintasi mukaan)
Kuullota pienityt sipulit öljyssä. Alenna lämpöä ja lisää mausteet.
Kuullota noin viisi minuuttia.
Lisää kattilaan mausteseokseen tomaattimurska.Lisää mukaan vesitilkka.
Anna seoksen kiehahtaa. Soseuta tehosekoittimella.
Lisää pavut liemineen ja anna kiehahtaa.
Lisää kerma ja kuumenna hetki. Tarkista maku.
Lisää annoksille persiljaa.


4 kommenttia:

  1. Itse tehty tomaaattikeittto on parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaattikeitto on myös hyvää. Eikä tämäkään hullumpaa ole.

      Poista
  2. Söin viikonloppuna ehkäpä elämäni ensimmäiset pavut tomaattikastikkeessa ja olin yllättynyt miten hyvän makuisia ne olivat. Pitää kyllä useamminkin laittaa niitä erilaisiin ruokiin.

    VastaaPoista
  3. Valkoiset pavut ja ovat hyviä sekä kastikkeessa että ilman. Pavut pelkästään sopivat salaatteihin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.