lauantai 14. toukokuuta 2016

Paistettua siikafilettä kikherne-lehtikaalipaistoksella

 Kalatiskissä oli isoa siikaa fileinä ja erikoishinnalla 19,90 €/kg.
Siika on yksi maistuvimmista kaloista nieriän ja lohen lisäksi.
Etenkin iso siika, hinta on aika huima, nyt tarjoushinta tuntui oikein kohtuulliselta.
Olin liotellut jo yön yli kikherneet, joten päätin kypsentää niistä lisukkeen.
Keitin kikherneet n tunnin verran ja ne pääsivät paistokseen.

Kikherne-lehtikaalipaistos
4 dl kikherneitä liotettuna (8h) ja keitettynä (n1h)
2 rkl oliiviöljyä
n 3 dl pakastettua lehtikaalia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
Valuta liotetut kikherneet ja huuhdo. Keitä suolalla maustetussa vedessä n 1 h.
Kuumenna pannu ja oliiviöljy. Lisää pannulle valutetut kikherneet
Paista, kunnes herneet ovat saaneet väriä. Murenna joukkoon jäinen lehtikaali ja
hienonnetut valkosipulinkynnet sekä mausteet. Paista hetki.
Lisää pannulle allaoleva vinaigrette ja sekoita.
Valmista vimaigrette. 
1 pieni salottisipuli hienonnettuna, 1 rkl sitruunamehua,
2 tl omenaviinietikkaa, 1 tl dijonsinappia, 2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään.

 Kikherne-lehtikaalipaistos
Lisukkeina lautasella luumutomaattia, salaattia, kurkkua ja päärynää.

2 kommenttia:

  1. Tuota kikherne paistosta täytyy kokeilla, kun kikherneet on niin hyviä <3

    VastaaPoista
  2. Se maistui meillä. Kiitos Satu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.