torstai 26. toukokuuta 2016

Entrecotepihvi salaatilla ja lohkoperunoilla


Olen kai maininnut jo useasti, että entrecote on pihveistä minulle parhain.
Makuaasiahan tämä on. Mieliruuat ovat aina henkilökohtaisia.
Taas oli ihan pakko ostaa, kun näyttivät niin hyviltä jo kaupassa. 
Lihamestari oli vetänyt valmiiksi ympäriltä ns jänteet pois.

Ensin valmistin uuniin lohkoperunat kypsymään. Otin pihvit huoneenlämpöön.
Kokeilin lohkoperunoihin Meiran valkosipulilla maustettua perunakuorrutetta.
Mukana oli suola, mustapippuri, sipuli, karhunlaukka, valkosipuli sekä korppujauho.
Kätevää käyttää ja kyllä lohkoihin makua tuli mukavasti.
Paistoin uunissa lohkot kypsiksi.
   
Sekoitin salaatiksi; friseetä, kesäsipulia pilkottuna, kurkkua, tomaattia.
Kastikkeeksi ripottelin mustapippuria ja oliiviöljyä.
Päälle mozzarellaraastetta.

Nuijin entrecoteet kevyesti. Maustoin suolalla ja mustapippurirouheella.
Kuumensin pannun, johon lirautin hieman rypsiöljyä.
Paistoin pihvit kuumalla pannulla noin 2,5 min per puoli.
Nostin vetäytymään folioon hetkeksi.

Ja sitten syömään. Lisäsin pihveille vuohenjuustoyrttinapit kastikkeeksi.

Salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.