perjantai 13. toukokuuta 2016

Peruna-lehtipinaattigratiini

Tänään syntyi lounas hetken miettimisen jälkeen. Pakasteesta bongasin lehtipinaattia.
Siitä se lähti ja hyvää tuli. Minulla oli hieman kiire, joten kiehautin al denteksi 
perunaviipaleet ennen uuniin laittoa. Kypsymisaika lyheni n 30 minuuttia.

7 keskikokoista perunaa kuorittuna ja viipaleina
1 iso salottisipuli suikaleina
1/2 ps /100g lehtipinaattia jäisenä
1/2 prk 75g ranskankermaa, 2 dl ruokakermaa, mustapippurirouhetta

Keitä perunaviipaleet vähässä suolalla maustetussa vedessä al denteksi.
Sekoita keskenään perunaviipaleet, sipulisuikaleet ja jäinen pinaatti.
Nostele seos voideltuun vuokaan.
Kaada vuokaan ranskankerma, ruokakerma, johon on sekoitettu mustapippuri.
 Kypsennä uunin 225-asteessa  noin 20 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa.

Gratiini oli juuri sopivaa sadepäivän ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.