keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Tomaatti-papukeitto

 Tänään oli keittopäivä. Tomaattikeitosta halusin vähän sakeamman.
Se onnistui, kun lisäsin mukaan muutaman varhaisperunan.
Keitto on mausteista, mutta ei kuitenkaan liian tulista.
Meillä keitot ovat joka viikkoisia. Luulen, että viikko ilman keittoa olisi jo mahdotonta.

1 punasipuli ja  6 valkosipulinkynttä pienittyinä
3 keskikokoista varhaisperunaa kuutioina
3 rkl rypsiöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä, 1 tl mustapippurirouhetta, 
ripaus cayennepippuria, 2 tl paprikajauhetta
4 dl kasvislientä
400 g Mutti tomaattimurskaa
hieman sokeria
285 g/1 prk  gogreenin luomu papumixiä vedessä
persiljasilppua
Pilko sipuli ja murskaa ja pilko valkosipulit.
Kuullota sipulisilput kuumassa rypsiöljyssä. Lisää mukaan perunakuutiot
ja mausteet, jatka kuullottamista.
Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja kaada pannulta sipuli/perunaseos kattilaan.
Lisää kattilaan tomaattimurska. Keitä 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi.
Maista ja lisää hieman sokeria. Valuta papumix ja kaada keiton joukkoon.
Anna kiehahtaa. Annostele ja lisää pinnalle persiljasilppua.


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä herkulliselta. Keittopäiviä pitäisi kyllä pitää meilläkin useammin!

    VastaaPoista
  2. Oli täyteläisen hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.