keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kaali-possufilepiirakka

 Otin pakastimesta valmiin piirakkataikinan. Ostan silloin tällöin näitä valmistuotteita
ikäänkuin hätävaraksi.  Nyt se pääsi piirakaksi vain siitä syystä, että innostuin leipomaan
jotain suolaista, koska jääkaapin varhaiskaali- ja possunsisäfilepalan oli aika tulla syödyksi. 
Käytin piirakkaan myös Sillankorven yrttijuustopurkillisen.
Siinä oli sopivat yrttimausteet mukana.  Piirakasta tuli oikein hyvää. 

Kaali-possufilepiirakka
Ota pakastepiirakkataikina sulamaan huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista.
Tai valmista piirakkapohja itse.
Täyte
5 dl pieniksi suikaloitua varhaiskaalta
1 isohko sipuli pienittynä
rypsiöljyä ja nokare voita
3 dl  kypsää possunsisäfilettä pieneksi hakattuna (jauheliha käy myös)
1 prk Sillankorvan yrttijuustoa
ripaus suolaa ja rouhaisut mustapippuria
2 dl turkkilaista jugurttia ja desi rasvatonta maitoa
päälle basilikaa

Levitä sulanut piirakkataikina vuokaan ja sen reunoille.
Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Kuullota niitä voi/öljyssä pannulla 5 minuuttia.
Pilko filee jauhelihamaiseksi ja levitä piirakkapohjalle.
Levitä päälle kaali/sipuliseos ja ripauta päälle vielä filesilppua.
Sekoita yrttijuusto, jogurtti ja maito sopivan notkeaksi.
Lisää mukaan suolaa ja mustapippuria. Levitä seos piirakalle.
Paista uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia
 Anna piirakan hieman jäähtyä ennen leikkaamista.
Nauti salaatin tai tomaattilohkojen kera.
Huomenna on kukkakaalin vuoro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.