tiistai 3. kesäkuuta 2014

Makkarapastaa

 Täällä eletään tänäänkin mukavan koululaisen ehdoilla. Piristävää on
saada mielipiteitä, mitä ruokaa halutaan syödä.
Tunnustelin tänään koululaisen mielipiteitä pastan suhteen. Minkälainen pasta maistuisi ?
Olisiko se makkarapastaa ? Heti tökättiin siihen eikä muusta enää puhuttu.
Mikä se mieluisa makkara olisi ? No lauantaimakkara tietysti.
Näin yksinkertaista se on ruoantekeminen, kun ei tarvitse miettiä taivaita hipovia
erikoisuuksia. En ole varma, oliko syöjä koskaan aikaisemmin syönyt lauantaimakkara-
pastaa, mutta nyt on ja sitä syötiin kaksi annosta. Se lienee merkki siitä, että hyvää oli.
Oli muuten minullekin ensimmäinen kerta ja ei ollenkaan hullumpaa.
Kalttasin vielä muutaman tomaatin ja lisäsin ne kastikkeeseen  Vähän jotain " terveellistäkin" mukaan.
 Kuvan annos on omani, koululaisella oli ketsuppia vielä pastan päällä.

300 g perinteistä lauantaimakkaraa kuutioina
rypsiöljyä paistamiseen
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl lihalientä
3 kaltattua tomaattia kuutioina
ripaus mustapippurirouhetta
tilkka kermaa
kokojyväspagettia keitettynä suolatussa vedessä
Paista kuutioitu makkara rypsiöljyssä. Makkaran tahmea rasva irtoaa sopivasti
poisheitettäväksi. Kaada makkarakuutiot kattilaan. Lisää joukkoon tomaattikuutiot.
Paahda rasvattomalla pannulla vehnäjauhot paahteisen vaalean ruskeiksi.
Lisää lihaliemi ja sekoita tasaiseksi. Mausta.
Lisää tilkka kermaa ja maista. Kaada kastike kattilaan makkaroille ja anna kiehahtaa.
Lisää annoksille ketsuppia, persiljaa, tomaattilohkoja
Tämä pasta ei tarvitse juustoraastetta.

Jälkkäriksi tarjosin vaniljajäätelöä ja tuoreita soseutettuja mansikoita, joissa ripaus sokeria.

2 kommenttia:

  1. Hei!
    "Paahda rasvattomalla pannulla vehnäjauhot paahteisen vaalean ruskeiksi. Lisää lihaliemi ja sekoita tasaiseksi." - Aha, noinkin voi siis tehdä: pitääpä kokeilla! Tunnuit muuten pitävän makkarapastan niin terveellisenä kuin kohdeasiakas kunnioittavasti huomioiden voi tehdä, eli kovat rasvat pois, rypsiä tilalle, ja vihanneslisäys, joka ei tyrmää! Ja jos spagetti oli täysjyvää, niin ohje lienee Salaa Viisas ;-)
    mk

    VastaaPoista
  2. Teen kastikkeen juuri noin ja siihen tulee mukava paahteinen maku eikä rasvaa ollenkaan.
    Makkarassa on rasvaa (sitä huonoa), mutta kun paistan niin rasvaa tirisee
    aikalailla pois. Kieltämättä lauantaimakkarasta tykkään myös. Tosin syön makkaraa erittäin harvoin, joten eipä siitä haittaa liene.
    Tomaatit pastassa maistuivat myös pikkumiehelle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.