maanantai 23. kesäkuuta 2014

Raparperi-omenakiisseli mansikoilla

 Kesään kuuluvat raparperi, mansikat, jäätelö ja omenat.
Tänään urakoin lihapullia (ohje täällä) ja keitin pastaa.En tullut laskeneeksi, kuinka monta lihapullaa
pyörittelin 1,2 kilosta jauhelihaa. Kaikki meni, pastaa jäi desilitra.
 Arvaatte, että minulla on mieluisia kesävieraita. 
Raparperia oli jäänyt piirakan teosta ja mies oli ostanut "kovia" omenoita.
Mietin mihin ne omenat käyttäisin. Keksin, että raparperin kumppaniksi kiisseliin.
Sopivat hyvin keskenään. Kotimaiset mansikat sopivat hyvin mukaan myös.

Kiisseli
3 dl paloiteltua raparperia
4  omenaa  kuorittuna ja paloiteltuna
puolen sitruunan mehu ja 2 tl kanelia
1 1/2 dl fariinisokeria
6 dl vettä
2 rkl perunajauhoja sekoitettuna vesitilkkaan
Kuori ja paloittele omenat. Purista niille sitruunamehu ja lisää mukaan kaneli.
Paloittele raparperi. Laita raparperi ja omenat kattilaan.  
Lisää vesi ja fariinisokeri.
Keitä kunnes omenapalat. ovat pehmeitä. Soseuta tehosekoittajalla.
Minulle jäi muutama omenapala, joka ei suosutunut menemään sekoittajan läpi.
Annoin niiden olla, eikä se haittaa.  Omena suurusti jonkin verran kiisseliä.
Lisäsin kuitenkin vielä perunajauhoja sekaan. Kiisseli sai pulpahtaa.
 Annostelin kiisselin.
Ensin vaniljajäätelöä, päälle kiisseliä ja muutama paloiteltu mansikka.
Lopuksi löysää kermavaahtoa.
Raikasta ja perinteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.