maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ananaskakku tuoreesta ananaksesta

 Leivoin tuoreesta ananaksesta pienen kakun. Kokeilin ensimmäistä kertaa pientä silikonivuokaani. 
Tämä kakku vaatii vetäytymistä ja mielellään yön yli ennen tarjoamista.
Tämä 6-8 palan kakku sopii myös jälkiruoaksi.

Ananaskakku
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
6 rkl voisulaa
2 tl sitruunankuoriraastetta ja ripaus vaniljaesanssia
reilu 1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta, 1/2 tl kanelia, ripaus suolaa
2dl tuoretta ananasta pieninä kuutioina + 2rkl voita

Lohko, kuori ja leikkaa kovaruoti  eli keskiosa pois ananaksesta.
Pilko reilu 2 dl  pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi pannulla ja 
paista ananas kuutioita 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri  kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää voisula, vaniljaesanssi ja sitruunaraaste kevyesti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola ja siivilöi munaseokseen.
kevyesti lastalla sekoittaen.  Lisää lopuksi jäähtyneet ananaskuutiot.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Tarjoa ananaskuutioiden ja jäätelön tai kermavaahdon kera.
  
  

4 kommenttia:

  1. voi että!! nam.


    http://bettinaw.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä! Tuota voisi viedä vaikka Juhannuksena mökkituliaisiksi.

    VastaaPoista
  3. Bettina,
    Hyvää oli.
    Kiitos kommentistasi, käynpä katsomassa blogiasi.

    VastaaPoista
  4. Kaisa
    Sopii mökille.
    Sopivan makeaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.