keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Omenasalaatti

Ja jatkuu edelleen sama tahti keittiössä. Keittiön saarekkeen kansi on verstaalla korjattavana. Toivottavasti saadaan huomenna kotiin ja liesi asennettua.
Syödä kuitenkin pitää. Olemme tosin käyneet ulkona aika tiiviisti syömässä, mutta jotain tulee laitettua kotonakin.
Tänään nautimme rusinallista maksalaatikkoa. Ja se maistuikin oman pöydän ääressä ihan hyvältä.
Kiepsautin jälkiruuaksi omenasalaatin mikrossa. Mikromme onkin hyvä apu höyryttämisessä ja jälkiruokien teossa.

Omenasalaatti
Ja näin helposti valmistui kahdessa minuutissa omenasalaatti, tosin esivalmistelut veivät noin viisi minuuttia.
Kuori omenat, poista siemenkota ja viipaloi. Nostele omenaviipaleet höyrystinastiaan. Sekoita mukaan kanelia ja inkivääriä, hieman tummaa siirappia  ja ruokosokeria (voit jättää makeat poiskin). Lisää tilkka vettä.  Höyrytä täydellä teholla 2 minuuttia. Annostele. Anna jäähtyä hetki, vatkaa sillä aikaa kermavaahto. Nostele omenoille vaahtoa ja murustele mukaan cashew-pähkinöitä.

3 kommenttia:

  1. nami, näyttää ja kuulostaa herkulliselta :)

    ps. blogissani on jouluarvonta, palkintona leivonta-paketti :)

    VastaaPoista
  2. Voi mikä ihana ja helppo omenaherkku, maistuisi varmasti! Minä syön maksalaatikon aina ehdottomasti ilman rusinoita; rusinat uppoavat vain jugurtilla tai suklaalla päällystettyinä, taikka pähkinöiden kaverina. : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.