torstai 24. marraskuuta 2011

Vuohenjuustosalaatti ja mikrokananmunat

Muuttokiireet ovat sekoittaneet totaalisesti keittiössä kokkailun. Olemme käyneet lähes päivittäin ulkona syömässä ja kotiruokaa on jo todella ikävä. Tänään valmistin kevyehkön salaatti-illallisen ja se maistui niin hyvältä.  Mikro oli käytössä, koska liesi on edelleen asentamatta keittiötason mittavirheen takia.

Vuohenjuustosalaatti
Salaatissa on; pehmeää keräsalaattia, kuorittuja kurkkuviipaleita ja terttutomaatteja lohkoina. Kastike neitsytoliiviöljyä, metsämarjaviinietikkaa (mustikka, puolukka, katajanmarja), suolaa ja mustapippuria. Päälle mikrossa minuutin kypsytettyjä vuohenjuustoviipaleita. Lisukkeena Vaasan rukiinen rouheleipä.

Lisäksi kypsenin lieden puuttuessa kananmunat mikrossa ja se olikin oiva konsti. Luulen, että teen näin jatkossakin.
Lautaselle reilu 1/2 dl vettä, johon rikotaan kananmuna, ripaus suolaa ja mikroon, kansi päälle, täydellä teholla kypsennys 1 minuutti. Kananmunan keltuaisen voi joko rikkoa tai jättää ehjäksi oman maun mukaan . 

3 kommenttia:

  1. Ainavain niin ihania kevyitä ja herkullisia herkkuja.
    Muutto vie aina aikansa suotkoonse anteeksi.
    Hyvää loppu viikkoa teille.

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto onkin ihanaa salaateissa:)

    VastaaPoista
  3. Tupu,
    Mukavaa joulunodotusaikaa Tupun kotiin.
    Jouluksi pitäisi olla jo valmista.

    Yaelian,
    Rakastan vuohenjuustoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.