Tein lohipihville salaatin, joka oli lämmin ainoastaan jääsalaatti sai olla kurkun kera kypsentämätön.
Lohipihvi salaatilla
Jääsalaattia ja kurkkua. Huuhtele salaatti ja revi sopivan kokoisiksi. Kuori kurkkua, halkaise ja viipaloi.
Sekoita ainekset ja mausta suolaa, sokeria ripaukset samoin mustapippuria ja lopuksi oliiviöljyä. Jätä odottamaan.
Kuori ja kuutioi pari perunaa. Huuhtele kukkakaali ja lohko kukinnoiksi. Laita perunakuutiot ja kukkakaalikukinnot höyrystinastiaan. Mausta ruususuolalla, maustepippurilla ja lisää ripaus rypsiöljyä. Kaada mukaan vesitilkka. Höyrytä mikorossa kannen alla täydellä teholla noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti.
Halkaise puolikas kesäkurpitsa, poista siemenet ja viipaloi Paista kesäkurpitsaa rypsiöljytilkassa pannulla, lisää maustepippuria muutama rouhaisu ja raasta mukaan valkosipulin kynsi, alenna lämpöä ja anna paahtua muutama minuutti.
Sekoita kaikki salaatin ainesosat yhteen. Lisää mukaan kurpitsansiemeniä.
Mausta lohiviipaleet ruususuolalla ja muutamalla rouhaisulla maustepippuria. Paista viipaleet nahkapuoli alaspäin ilman rasvaa muutama minuutti. Käännä lohiviipaleet ja paista läpikypsiksi.
Sekoita kastikkeeksi ranskankermaan suolaa, sokeria, paprikaa, maustepippuria ja sinappia.
Annostele salaatti lautasille. Nosta salaatille lohipihvi. Nosta mukaan kastike. Ripottele pinnalle persiljaa.
Onpas hyvältä näyttävä annos! Taitaa olla myös hieman kevyempi kuin oma perjantain iltapalani, tuli nääs popsittua lehtipihviä maustevoin ja ranskalaisten kera... : D
VastaaPoistaNo meillähän on ollut samantapainen perjantai-päivä sitten :D tein sitrussalaatin lohifileelle mutta täytyy myöntää etten taaskaan kevytversiona vaan ihan rasvassa paistoin kyllä ;)
VastaaPoistaCanelia,
VastaaPoistaPitääpä käydä lukemassa lehtipihviruokasi. Kuulostaa maukkaalta.
Salaatti oli sopivaa täyteläisen lohen kanssa, hieman kevyempää.
Mausteinen Manteli,
Sitrussalaatti kuulostaa hyvältä lohelle. Käyn kurkkaamassa.
Lohta ei pidä paistaa läpikypsäksi, mikäli haluaa pitää sen mehevähä ja maukkaana. Ranskalainen kypsyysaste on paras. Paksuimman kohdan tulee siis olla hieman punertava.
VastaaPoista