torstai 3. marraskuuta 2011

Spelttiuunipuuro

Nyt on vietetty keittiössä lokoisia päiviä. Eilen ostin sitä lisäaineetonta maksalaatikkoa, jossa on rusinat.
Täytyy tunnustaa, että se oli puolukka survoksen ja kylmän maidon kanssa todella hyvää. Mainoslause, Äitien tekemää,  pitää  tässä tapauksessa paikkansa. Se oli kuin kotona tehtyä. Enää ei kannata väsätä maksalaatikkoa itse, kun muut ovat jo tehneet siitä näin hyvää. Jos et ole  kokeillut, kannattaa nyt kokeilla.

Tänään innostuin  puuron keitosta, kun luin Hesarin Ruokatorstaita. Huomasin kaappeja tyhjentäessäni, että lasipurkissa oli spelttihiutaleita. Siispä meillä syötiin spelttipuuroa kera vadelmien, mustikoiden ja tyrnimarjojen.

Spelttiuunipuuro

3 dl isoja spelttihiutaleita
1 tl suolaa
1 l täysmaitoa
3 rkl voita
Voitele uuninkestävä vuoka voilla. Mittaa spelttihiutaleet, suola ja maito vuokaan ja sekoita. Lisää pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 150-asteessa noin pari tuntia. Sekoittele alkuvaiheessa.  Tarjoa marjojen kera.

5 kommenttia:

  1. Isoista spelttihiutaleista tehty puuro marjojen kanssa on kyllä ehdottomasti maailman parasta puuroa.

    VastaaPoista
  2. Kaisa,
    Samaa mieltä, vaikka ohrasuurimopuuro voi olla hitusen parempaa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin antaisin pisteeni uuniohrapuurolle. ;-)

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä niin herkulta! Vieläkö saisi joskus maistaa tyrniä ihan noin kokonaisena marjana..

    VastaaPoista
  5. Unelma,
    Mausteinen Manteli,
    Puurot ovat silloin tällöin paikallaan.
    Tyrni terästää hyvin myös puurot.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.