keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Mansikka-rahkajuustokakku

 Pitkästä aikaa leivoin. Mansikoita on jo jonkun aikaa ollut tarjolla,
ostin niitä ja päädyin juustokakkuun. Yhdistin mansikat ja sitruunan,
kakku on liivatteella hyydytetty. 

Keksipohja
100g  voi/kasvisrasva (oivariini) sulatettuna
200g kaurakeksiä murskattuna

Mansikkatäyte
4 liivatelehteä 
400 g mansikoita pienehköiksi kuutioiksi pilkottuna
vajaa desi sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa Philadelphia
1 1/2 dl kuohukermaa
2 prk sitruunarahkaa
1/2 dl puristettua sitruunamehua
Koristeluun mansikoita 

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan  (24cm) pohjalle.
Sekoita voisula ja keksimuru tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n 10 minuuttia.
Sekoita pilkotut mansikat ja sokeri. Pehmitä tuorejuusto, sekoita mukaan
1/2 dl kermaa ja sekoita juusto tasaisen notkeaksi.
Vaahdota loput kermasta, lisää mansikat ja tuorejuusto.Sekoita mukaan sitruunarahkat.
Purista liotetuista liivatteista vesi ja sulata ne vesihauteessa.
Jäähdytä liivateneste lisäämällä niiden joukkoon 1/2 dl puristettua sitruunamehua.
Liruta liivateneste täytteeseen hyvin sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita. Laita jääkaappiin hyytymään.
Hyydytä vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Ota kakku vuoasta. Koristele mansikoilla.    
 
Kakusta tuli raikas ja kevyt.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva idea yhdistää tuota sitruunarahkaa mansikkakakkuun, pitääkin testata!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunarahka sopii mansikalle. Kiitos käynnistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi.