tiistai 7. kesäkuuta 2016

Mehukas lohilaatikko

 Tänään valmistui suussasulava lohilaatikko. Ostin kotimaista kirjolohta
ja yllätyin itsekin hyvästä lopputuloksesta. Lohilaatikossa lohi on pääroolissa,
  se maistuu ylitse muiden makujen.
Meillä oli lapsivieraita ja hekin pitivät ruuasta.

Lohilaatikko 6 annosta
700 g kirjolohifilettä pilkottuna, suolaa n 1 tl
n 1 kg perunoita kuorituna ja viipaleina
1 rkl öljyä vuoan voitelemiseen
hienonnettua kesäsipulia ja sen vartta, tuoretta tilliä hienonnettuna, ripaukset suolaa
6 dl täysmaitoa ja 4 kananmunaa
1 1/2 dl mozzarellajuustoraastetta
 
Lado ainekset kerroksittain vuokaan.
Perunaviipaleita, hienonnettua sipulia, pilkottua lohta, tilliä, ripaus suolaa.
Kasaa kolme kerrosta. Viimeiseksi jää lohikerros ja tillisilppu.
Aivan viimeisenä levitä lohelle mozzarellaraaste. 
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 1 tunti.
Nauti esim salaatin kera.
  
 Kirjolohi sopii hyvin vuokaruokaan.
Helppoa ja vaivatonta ruokaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.