Tänään valmistui suussasulava lohilaatikko. Ostin kotimaista kirjolohta
ja yllätyin itsekin hyvästä lopputuloksesta. Lohilaatikossa lohi on pääroolissa,
se maistuu ylitse muiden makujen.
Meillä oli lapsivieraita ja hekin pitivät ruuasta.
Lohilaatikko 6 annosta
700 g kirjolohifilettä pilkottuna, suolaa n 1 tl
n 1 kg perunoita kuorituna ja viipaleina
1 rkl öljyä vuoan voitelemiseen
hienonnettua kesäsipulia ja sen vartta, tuoretta tilliä hienonnettuna, ripaukset suolaa
6 dl täysmaitoa ja 4 kananmunaa
1 1/2 dl mozzarellajuustoraastetta
Lado ainekset kerroksittain vuokaan.
Perunaviipaleita, hienonnettua sipulia, pilkottua lohta, tilliä, ripaus suolaa.
Kasaa kolme kerrosta. Viimeiseksi jää lohikerros ja tillisilppu.
Aivan viimeisenä levitä lohelle mozzarellaraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 1 tunti.
Nauti esim salaatin kera.
Kirjolohi sopii hyvin vuokaruokaan.
Helppoa ja vaivatonta ruokaa.
Nam! Näyttää hyvältä!
VastaaPoistaOn hyvää, kannattaa kokeilla.
Poista