Tyrnimarjapannacotta oli eilen ehkäpä paras jälkiruoka,
mitä olen valmistanut. Tiedämme, että marja on hapokas eikä makea.
Tässä jälkiruuassa tyrnimarja paseerattuna oli pääroolissa.
Näin tein 2 annosta.
n 1 1/2 dl pakastettuja tyrnimarjoja sulatetaan mikrossa täysteholla n 1 minuutti
Mahdollinen kertynyt sulamisvesi siivilöidään pois.
Puristetaan marjoista kaikki mehu siivilän läpi talteen. Siemenet yms heitetään pois.
3 dl täysmaitoa, 3/4 dl hyytelösokeria Multia Dansukker, ripaus vaniljasokeria
Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1/2 minuuttia
Kaada seos annoskulhoihin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Kolmen tunnin jälkeen levitin tyrnimarjakiisselin pinnalle
Lisää tyrnimehuun 1/2 dl vettä, 1 rkl sokeria
reilu 1 rkl perunajauhoja vesitilkkaan sekoitettuna
Sekoita tyrnimarjamehun joukkoon ja anna kiehahtaa
Jäähdytä. Nostele kiisseli hyytyneen maitoseoksen päälle.
Nauti.
Rekvisiittana kuvassa on Georg Jensenin terästä,
kaadin Alfredo Häberli, kynttiläjalka Arne Jacobsen
Ihanan keltaista! Multilla saa niin helposti pannacottaa.
VastaaPoista