sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tyrnimarjapannacotta

 Tyrnimarjapannacotta oli eilen ehkäpä paras jälkiruoka,
mitä olen valmistanut. Tiedämme, että marja on hapokas eikä makea. 
Tässä jälkiruuassa tyrnimarja paseerattuna oli pääroolissa. 

Näin tein 2 annosta.
n 1 1/2 dl pakastettuja tyrnimarjoja sulatetaan mikrossa täysteholla n 1 minuutti
Mahdollinen kertynyt sulamisvesi siivilöidään pois.
Puristetaan marjoista kaikki mehu siivilän läpi talteen. Siemenet yms heitetään pois.

3 dl täysmaitoa, 3/4 dl hyytelösokeria Multia Dansukker, ripaus vaniljasokeria
Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1/2 minuuttia
Kaada seos annoskulhoihin. Anna hyytyä 3 tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Kolmen tunnin jälkeen levitin tyrnimarjakiisselin pinnalle
Lisää tyrnimehuun 1/2 dl vettä, 1 rkl sokeria
reilu 1 rkl perunajauhoja vesitilkkaan sekoitettuna
Sekoita tyrnimarjamehun joukkoon ja anna kiehahtaa
Jäähdytä. Nostele kiisseli hyytyneen maitoseoksen päälle.
Nauti.
 

Rekvisiittana kuvassa on Georg Jensenin terästä,
kaadin Alfredo Häberli, kynttiläjalka Arne Jacobsen

1 kommentti:

  1. Ihanan keltaista! Multilla saa niin helposti pannacottaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.