lauantai 25. kesäkuuta 2016

Raparperipiirakka uunipellille

 Sain raparperia ja leivoin tänään siitä piirakan.
Ohje on Dansukkerilta pienin muutoksin. Korvasin kuorrutteen
Floran vaniljakastikkeella. Piirakka on hyvää, raparperin voi tietysti korvata
kunkin sesongin mukaisella täytteellä

4 munaa
3 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
vajaa tl kardemummaa
1 dl maitoa
n 7 dl raparperia ohuina viipaleina
1/2 dl sokeria
vaniljakastiketta joko Floraa tai itsetehtyä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään
sekoitetut  kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää rypsiöljy, kardemumma ja maito.
Sekoita käännellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele pinnalle rapaparperiviipaleet  ja sokeria.
Paista 225-asteessa noin 15-20 minuuttia.
 
 Hyvältä maistui.
Piirakka hupeni aika nopeasti 6-hengen seurueessa.

Juhannusaatto vietettiin meren äärellä. Oli kaunista ja aurinkoista.

4 kommenttia:

  1. Raparperipiirakkaa myös tänään leivoimme ja aina se tuoreista rapapereistä vaan on yks kesän leivoslemppareista.Ohje on anopiltani ja se on perintönä sukupolville.Pitääkin huomenna blogiini laittaa ohjetta.On eri kuin tämä sun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tein toisen raparperipiirakan vanhalla ohjeella. Pitää jossain vaiheessa julkaista sekin.
      Tämä piirakka, jonka nyt postasin, on todella hyvää. Meillä oli porukkaa paljon, lapsia ja aikuisia, piirakasta jäi jäljelle vai murusia.

      Poista
  2. Raparperipiirakka on hyvää ♥

    VastaaPoista
  3. Niin on, tämä versio erittäin hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.