maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kaaliohralaatikko broilerifileillä

 Yhdistin broilerifileet kaali-ohravuokaan. Ne kypsyivät samassa vuoassa 
Tästä tuli sopiva kombinaatio.

Aloita ohraryyneistä
1 1/2 dl rikottuja ohraryynejä
4 dl kasvislientä
Keitä n 20 minuuttia kunnes ovat al dente.

750 g varhaiskaalia suikaleiksi leikattuna
1 sipuli pienittynä
2 rkl  kasvisrasva/voiseosta
Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti.
Lisää kaalisuikaleet ja paista n 10 minuuttia sekoittaen välillä.
Sekoita joukkoon mausteet, 1 tl suolaa, rouhittua valkopippuria, 
mustapippuria, meiramia ja 2 rkl siirappia
Yhdistä seokseen ohrasuurimot ja mahdollinen neste.
Levitä seos voideltuun vuokaan.

Pyyhi broilerifileet ja leikkaa kahtia pituussuunnassa.
Sekoita mausteseos, curry, korianterijauhe, mustapippuri, paprika, suola   
Mausta fileet molemminpuolin. Ruskista kevyesti n 3 minuuttia
kasvis/voiseoksessa. Nosta fileet vuokaan kaaliseoksen päälle.

Kaada vuokaan 2dl ruokakermaa ja hieman vettä.
Raasta pinnalle juustoa.
Kypsennä uunin 175-asteessa noin 40 minuuttia.
 
 Ripottele uunista tulon jälkeen pinnalle persiljasilppua.

Tarjoa salaatin kera. Puolukatkin sopivat yllättävän hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.