lauantai 4. kesäkuuta 2016

Lohifilepihvi, tartarkastike ja lämmin perunasalaatti

.
Tänään oli kalapäivä. Paistoin muhkeat lohipihvit fileestä.
Lisukkeeksi sekoitin yksinkertaisen lämpimän perunasalaatin uusista perunoista.
Lisäksi terttutomaattia ja sekasalaattia.
Tartarkastike oli Hyvä apajan valmistuote ja olikin oikein hyvä valinta. 

Lämmin perunasalaatti
7-8 keskikokoista uutta perunaa, kiehuvaa vettä ja suolaa
Keitä perunat kypsiksi.
Leikkaa suurehkoiksi paloiksi. Lisää perunoille pilkottua kesäsipulin vartta.
Nostele mukaan voi/kasvisrasvanokareita (oivariini). Ne sulavat sopivasti
perunoiden joukkoon.

Lohipihvit
Kuivaa merilohifilee ja leikkaa  sopiviksi pihveiksi. Leikkasin neliöiksi.
Älä poista nahkaa, se poistetaan vasta syödessä.
Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla siinä vaiheessa, kun paistat nahkapuolta.
Paista pihvit keskilämmöllä ensin nahkapuoli ja viimeiseksi filepuoli.
Paistoaika n 4 minuuttia per puoli.
Lisää pihveille tuoretta tilliä annoslautasilla.
Nosta annoksille esim Hyvä apajan tartar-kastiketta.   

Tämä yhdistelmä sopii hyvin uusille perunoille.

2 kommenttia:

  1. Kiitos jälleen vinkistä - lohi ja uudet perunat odottelevatkin jo huomista jääkaapissa; valmistustapa taisi nyt mennä vain uusiksi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Uudet perunat sopivat oikein hyvin lohen kumppaniksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi.