torstai 9. kesäkuuta 2016

Kyssäkaalit uunissa paahtaen - Kauraomenapaistos

 Löysin Appelsiineja ja hunajaa -blogista kyssäkaaliohjeen.
Tänään valmistin ohjeeseen perustuen ja vähän muunnellen lounaaksi
makoisalta maistuvat kyssäkaalit uunissa.
Lisukejuustona käytin Koskenlaskija-juustoa. Lisäksi paahdoin auringonkukkasiemeniä ja
pähkinöitä sekä pilkoin chiliä. Persiljaakin ripottelin mukaan.

3 kyssäkaalia kuorittuna
3-4 rkl oliiviöljyä
Hiero öljy kaalien pintaan. Voitele uunivuoka.
Laita kyssäkaalit vuokaan. Paahda uunin 225-asteessa, kunnes kaali on pehmeää.
2 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa, mustapippurirouhetta, punaviinietikkaa
Tee halkioviillot kaalin pintaan. 
Lisää viiltoihin sitruunamehu, mausteet ja punaviinietikka.
Käytä uunissa vielä 2 minuuttia 
Aseta kaali kokonaisena lautaselle.
Lisää kuutioitua Koskenlaskijaa tmv juustoa
paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä sekä chiliä ja persiljaa
Nauti.
 

Koska uuni oli lämmin, valmistin vielä jälkiruuaksi
Kaura-omenapaistosta  
Voideltuun vuokaan lisätään omenakuutioita. Kuorin omenat ja poistin siemenkodat
 75 g Kevyempää Keijulevitettä sulatettuna
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
Sekoitetaan keskenään. Levitetään omenoille.
Paistetaan 200-asteessa, kunnes omenat ovat kypsiä. 

Jälkiruuan kastikkeena on Flora-vaniljakastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.