Löysin Appelsiineja ja hunajaa -blogista kyssäkaaliohjeen.
Tänään valmistin ohjeeseen perustuen ja vähän muunnellen lounaaksi
makoisalta maistuvat kyssäkaalit uunissa.
Lisukejuustona käytin Koskenlaskija-juustoa. Lisäksi paahdoin auringonkukkasiemeniä ja
pähkinöitä sekä pilkoin chiliä. Persiljaakin ripottelin mukaan.
3 kyssäkaalia kuorittuna
3-4 rkl oliiviöljyä
Hiero öljy kaalien pintaan. Voitele uunivuoka.
Laita kyssäkaalit vuokaan. Paahda uunin 225-asteessa, kunnes kaali on pehmeää.
2 rkl puristettua sitruunamehua
suolaa, mustapippurirouhetta, punaviinietikkaa
Tee halkioviillot kaalin pintaan.
Lisää viiltoihin sitruunamehu, mausteet ja punaviinietikka.
Käytä uunissa vielä 2 minuuttia
Aseta kaali kokonaisena lautaselle.
Lisää kuutioitua Koskenlaskijaa tmv juustoa
paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä sekä chiliä ja persiljaa
Nauti.
Koska uuni oli lämmin, valmistin vielä jälkiruuaksi
Kaura-omenapaistosta
Voideltuun vuokaan lisätään omenakuutioita. Kuorin omenat ja poistin siemenkodat
75 g Kevyempää Keijulevitettä sulatettuna
3 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
Sekoitetaan keskenään. Levitetään omenoille.
Paistetaan 200-asteessa, kunnes omenat ovat kypsiä.
Jälkiruuan kastikkeena on Flora-vaniljakastiketta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.