Viikonloppuna leivoin puolukkajuustokakun.
Kakku oli hyvää, sokerimäärä sopiva, rasva kevyttä keijua, vaan kermaakin tarvitsin.
Kerma pyöristää puolukoiden kirpeää makua sopivaksi.
Pohja
200 g kaurakakkuja hienoksi murskattuina
75 g margariinia keiju tmv sulatettuna
Sekoita kakkumurska ja sulatettu rasva.
Levitä irtopohjavuoan pohjalle (24cm) leivinpaperi.
Painele muruseos pohjalle tasaiseksi (ei reunoille)
Nosta jääkaappiin odottamaan.
Puolukkatäyte
5 kpl liivatelehtiä liota 10 minuuttia kylmässä vedessä
2 dl pakastepuolukkasurvosta
1 dl sokeria
1 prk päärynä-kinuskirahkaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunanmehua
pinnalle pehmeitä kuivattuja taateleita pienittynä
Survo jäiset puolukat soseeksi. Lisää mukaan sokeri ja rahka.
Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Kuumenna sitruunamehu ja purista liivatteet vedestä.
Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Valuta ohuena nauhana
puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen.
Sekoita puolukkaseokseen kermavaahto.
Kaada ja levitä seos muruseokselle vuokaan.
Nosta kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä noin 8 tuntia.
Irrota kakku vuoasta lautaselle. Nostele pinnalle esimerkiksi
pilkottua taatelia tai suklaarouhetta.
Kakku oli pehmeän kevyttä ja raikasta.
Taatelit sopivat hyvin, suklaarouheesta tulee kauniimpi koristelu.
Nam nam! Tykkään itse puolukasta tosi kovin, mutta meidän isäntä ei jostain syystä voi sietää puolukan makua. Sen takia puolukkajutut on jääneet vähän vähemmälle.
VastaaPoistaJuustokakkuihin voi valita hedelmät ja marjat,mustikoista appelsiineihin. Tykkään juustokaikuista, niitä voi valmistaa lähes rasvattomina.
VastaaPoistaNäyttääpä herkulliselta! :)
VastaaPoista