perjantai 27. toukokuuta 2016

Keitetty kieli salaatilla

 Herkuttelin tänään.Kypsensin pari possunkieltä  ja 
niiden seuraksi kokosin salaatin. Yksinkertaista ja hyvää ruokaa.
Joukossamme on myös niitä, jotka eivät kielestä pidä.
Jokaisella meillä on omat tottumuksensa ja mieliruokansa.

Huuhdo kielet (2kpl) kylmällä vedellä.
Laita niukasti vettä kattilaan, peittää juuri ja juuri kielet
Mausta. vajaa rkl karkeaa suolaa, 2 laakerinlehteä,
 valkopippuria (ehjiä) 15 kpl  
Anna kielten kiehahtaa, poista vaahto. Kielet saavat kiehua
miedohkolla lämmöllä kypsiksi. 
Poista kypsistä kielistä nahka ja viipaloi.

Valmista kastike.
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia ja tilkka maitoa.
Ripaukset suolaa ja sokeria
Mustapippurirouhetta, cajunmaustetta, 1/2  sitruunan puristettu mehu
Sekoita tasaiseksi.

Sekoita salaatti
frisee, kesäsipulisilppu, oliiviöljy, suola, mustapippuri
Tomaatti, mozzarellaraaste
minttua ja persiljaa

2 kommenttia:

  1. Itse kokkasin kieltä ekan kerran alkuvuodesta, ja se oli kyllä erinomaisen maukasta! Kunpa sitä saisi useammasta paikasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tykätään kielestä, myös naudankieltä olen keitellyt.
      Näitä ei tosiaankaan ole aina kaupoissa. Kiitos, että kävit blogissani.

      Poista

Kiitos kommentistasi.