Tänään syntyi lounas hetken miettimisen jälkeen. Pakasteesta bongasin lehtipinaattia.
Siitä se lähti ja hyvää tuli. Minulla oli hieman kiire, joten kiehautin al denteksi
perunaviipaleet ennen uuniin laittoa. Kypsymisaika lyheni n 30 minuuttia.
7 keskikokoista perunaa kuorittuna ja viipaleina
1 iso salottisipuli suikaleina
1/2 ps /100g lehtipinaattia jäisenä
1/2 prk 75g ranskankermaa, 2 dl ruokakermaa, mustapippurirouhetta
Keitä perunaviipaleet vähässä suolalla maustetussa vedessä al denteksi.
Sekoita keskenään perunaviipaleet, sipulisuikaleet ja jäinen pinaatti.
Nostele seos voideltuun vuokaan.
Kaada vuokaan ranskankerma, ruokakerma, johon on sekoitettu mustapippuri.
Kypsennä uunin 225-asteessa noin 20 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Gratiini oli juuri sopivaa sadepäivän ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.