maanantai 23. toukokuuta 2016

Kaali-kasviskeitto

 Tänään oli  keiton vuoro. Kaapeissa oli kaikki se, mitä kaali-kasviskeittoon tarvitsin.

n 600 g keräkaalia pienittynä
rypsiöljyä ja kasvisrasvaa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, muskottipähkinää, paprikaa
2 keskikokoista perunaa lohkoina
n 1litra kasvislientä kiehuvana
100 g varsiparsakaalia pienittynä 
1/2 prk juoksevaa koskenlaskijaa naturel
1/2 limen mehu
100 g pakastekasviksia, porkkanaa, papuja 
annoksille raejuustoa 

Kuullota pilkottu kaali pannulla öljy/rasvaseoksessa.
Kiehauta kasvisliemi. Lisää perunalohkot. Nosta kaali kypsymään.
Anna kypsyä n 10 minuuttia ja lisää mausteet. ja varsiparsakaali.
Anna kiehua kunnes kaali ja peruna ovat kypsiä.
Lisää koskenlaskija ja anna sen sulaa keittoon. Purista mukaan limemehu.
Lisää pakastekasvikset ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
Tarkista maku. Annostele ja lisää annoksille raejuustoa.
 

Tämä kaalikeitto oli hyvää, koskenlaskija sopii hyvin samoin raejuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.