maanantai 16. toukokuuta 2016

Kasvisuunimunakas

Eilisestä oli sopivasti jäänyt täyteaineksia uunnimunakkaalle,
perunalohkoja ja porkkanaa. Lisäsin mukaan vielä varsiparsakaalia.
Tuli oikein mehukas uunimunakas.

n 150 g varsiparsakaalia höyrytettynä
2 dl kypsiä perunalohkoja ja mukana myös porkkanalantteja
1 pienehkö salottisipuli pienittynä
5 kananmunaa, 1 1/2 dl juustoraastetta
1 1/4 dl ruokakermaa ja vajaa desi juoksevaa koskenlaskijaa (naturell)
mustapippurirouhetta ja ruususuolaa
Höyrytä parsakaali ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Pilko pieniksi.
Silppua sipuli ja pilko perunat.
Sekoita munat ja lisää juustoraaste, kerma ja juokseva juusto sekoita.
Lisää parsakaalisilppu ja peruna/porkkana Lisää mausteet. Sekoita kevyesti.
Voitele 22 cm uunivuoka. Kaada munakasmassa vuokaan.
Paista uunin 200-asteessa n 20 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja massa kiinteää. 

 Lisukkeeksi viipaloin persikkaa ja luumutomaatteja.

Uunimunakas on hyvä lounas ja täytevaihtoehtoja riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.