lauantai 7. toukokuuta 2016

Yrttilohi, perunat ja salaatti

 Yrttilohi maistui tänään yksinkertaisilla lisukkeilla.
Oli jopa yllätys, miten pelkät keittämällä kypsytetyt perunat maistuivat
yrttikuorrutteen ansiosta maukkailta ilman mitään kastikkeita.
Salaatti oli myös perinteisen yksinkertainen.
Hyvä valkoviini korosti aterian maukuja sopivasti.

n 500 g merilohta fileenä (pyyhi filee)
mustapippuria rouheena, ripota fileelle
Nosta filee uunivatiin
Yrttikuorrute
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1/2 dl kapriksia hienonnettuna
1/2 rs /80g anjovisfileitä hienonnettuna 
2 rkl hyvää oliiviöljyä
Sekoita öljyyn hienonnetut  yrtit, kapris, anjovis.
Levitä yrttilevite fileen pintaan.
Kypsennä filee uunin 225 asteessa noin 20 minuuttia
 
 Yrttilohi menossa uuniin.
Pöytä on katettu, valkoviini laseissa ja ruoka valmiina.
Ruusuni pääsivät myös kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.