Etsin lasagneohjeita, joissa on käytetty kalaa. Löysinkin muutamia ja muuntelin
K-Ruoka tonnikalalasagnen sopivaksi savunieriälle. Hyvä syy oli myös se, että kastikkeena
käytettiin valmista Valion mustaleimajuustokeittoa. Keitto on muuten hyvää keittonakin
tarjottuna. Käytin täysjyvälasagnelevyjä.
12 kpl lasagnelevyä
n 400 g savustettua nieriää hienonnettuna
2 pienehköä sipulia ja 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 rkl rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl maustekurkkua kuutioituna
1/2 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria, ripaus sokeria, cajunmaustetta
1 prk/5dl mustaleimajuustokeittoa
päälle juustoraastetta
Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska, hienonnettu kala,
kuutioitu maustekurkku, ja mausteet. Sekoita. Anna hautua noin 8 minuuttia.
Voitele vuoka. Levitä pohjalle tomaatti/kalakastike, lasagnelevyt, tomaattikalakastike, juustokastike,
toista ja lopuksi levitä lasagnelevyt, levitä päälle juustokastike ja lopuksi juustoraaste.
Kypsennä uunin 200-asteessa noin 35 minuuttia.
Anna vetäytyä n 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Savustettu nieriä toimi hyvin lasagnessa. Nieriä on lempikalaani ja se maistui
sopivasti lasagnessakin.
Mikä herkku!
VastaaPoistaKiitos Jael.
VastaaPoistaKivoja ja maukkaan tuntuisia ohjeita sinulla täällä blogissa! :) Tämä lasagnekin vaikutti kokeilemisen arvoiselta, kiitos siitä.
VastaaPoistaKiitos, Heidi käynnistä. Tämä lasagne oli kalaversiona hyvää, tähän sopivat myös kasvikset, jauheliha jne.
VastaaPoista