keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Paistetut lohikuutiot ja keltajuurikiekot

 Ostin keltajuurta ja valmistin siitä lisukkeen lohelle.
Kuutioin lohifileen isohkoiksi kuutioiksi ja paistoin pannulla perinteiseen tapaani.
Kermaviilistä syntyi kastike sekä lohelle, riisille ja keltajuurelle.

 Pese ja kuori keltajuuret. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Freesaa hetki rypsiöljyssä pannulla. mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laita uuniin n 150 asteeseen siksi aikaa kun valmistat lohen ja riisin kastikkeineen.

Keitä riisi kypsäksi.

Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Poista nahka ja kuutioi 
filee isohkoiksi kuutioiksi.Mausta,  suola, mustapippurirouhe ja sesamsiemenet.
 Paista rypsiöljyllä voidellulla pannulla.

Sekoita kastike. 1 prk kermaviiliä, sokeria, suolaa, dijon-sinappia.
Pilko lopuksi mukaan sipuliversoja.

Annostele lautasille ja lisää  salaattia ja kirsikkatomaattia.

Keltajuuri maistuu punajuurelta, on vain hieman miedompaa.
Mukava vaihtoehto punajuurelle, ei värjää käsiä ja astioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.