Haudutetut pataruuat ovat keskitalveen sopivia.
Tänään valmistin liha- juurespataa. Se muistuttaa karjalanpaistia,
eroaa kuitenkin siitä jonkin verran
Hauduttaminen tekee lihasta maukkaan ja täyteläisen.
n 600 g paloiteltua paistilihaa /nautaa ja sikaa
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria rouheena
kolme pienehköä sipulia paloina
2 porkkanaa pestyinä ja paloina
pala lanttua kuorittuna ja paloina
2 laakerinlehteä
ehjiä mustapippureita
1/2 l kasvislientä kiehuvana
Ota paistipalat huoneenlämpöön noin tunniksi.Pilko tarvittaessa tasakokoisiksi.
Kuumenna pannu ja voi tiriseväksi.
Ruskista lihat kevyesti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta lihat uunipataan. Lisää paloitellut sipulit, porkkanat ja lanttu
Lisää laakerilehdet ja kokonaiset mustapippurit (n 7 kpl)
Kaada päälle kiehuva kasvisliemi
Nosta pata uunin 200-asteeseen ja anna paistua noin 20 minuuttia.
Alenna lämpö 175-asteeseen ja nosta kansi päälle.
Anna hautua noin 1 1/2 tuntia.
Keitä lisukkeeksi riisi.
Annostele ja ripota päälle persiljaa.
Vahingossa eksyin blogiisi ja vitsit mitä herkkuja täältä löytyykään!!! Monta salaattiohjetta jo korvamerkkasin. Täytyy oikein ajan kanssa käydä kaikki blogistasi löytyvät reseptit läpi. Herkulliset arkiruokaohjeet olisivat enemmän kuin tervetulleita!! :)
VastaaPoistaKiitos Nanne, että tykkäsit. Minä bloggailen tänne juuri sitä ruokaa, jota teen kotonani.
VastaaPoistaJoskus herkuttelemme jälkiruuilla ja leipomuksilla. Juuri tänään tein ihanaa tomaattikeittoa