perjantai 1. tammikuuta 2016

Savulohipihvit risotolla

 Jouluna tulee hankittua ruokaa liikaakin. Ostin varaksi vakuumiin pakattua 
savulohta, jonka viimeinen päivä oli 20.1.2016. Päätinkin käyttää kalan  jo tänään.
Jotenkin pihviajatus kiehtoi ja niinpä meillä syötiin lohipihvit risoton kera.
Risotto sopikin hyvin kalalle. Sen kypsensin kasvisliemessä.

450 g savulohifilettä nahattomana ja hienonnettuna
2 isoa perunaa keitettynä ja soseena
1 dl ranskankermaa
vajaa desi salaattisipulia pienittynä (käytin cutteria)
1/2 sitruunanmehu ja kuoriraaste
1 tl suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria 
pinnalle sesaminsiemeniä
Poista nahka ja pilko savulohi pieneksi, melkein muruksi
Keitä kuoritut perunalohkot, anna jäähtyä ja survo soseeksi.
Sekoita lohisilppu ja perunasose tasaiseksi. Lisää ranskankerma ja sipulisilppu.
Lisää sitruunaraaste ja purista mukaan mehu.
Sekoita tasaiseksi käsin. Lisää suola ja mustapippuri. Koska kala on
kypsää, voit maistaa onko mausteet kohdallaan.
Kaada sesamsiemenet lautaselle.
Muotoile käsin taikinasta pihvit. Kastele pihvin toinen puoli sesamsiemeniin.
Nosta pihvit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 200-astetta ja noin 15 minuuttia.
 
 Tässä pihvit uunista tulleina.
 Lisukkeeksi kypsytin risoton. Pyörittelin arborio-riisin öljyssä kattilassa kuultavaksi.
Lisäsin kiehuvaa kasvislientä noin neljä kertaa, sekoitin harvakseltaan. Anoin riisin kypsyä
yksikseen ja hyvää risottoa tuli.

4 kommenttia:

  1. Nam, mitkä herkut. Oikein mukavaa ja herkullista alkavaa vuotta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sarppu. Samoin sinulle, hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
  3. Naurahdin tässä itsekseni, niin että joulumaha hytkähti, kun luin alkulauseesi juurikin tähän savulohipostaukseen:))) Niin kirjoitit, että jouluksi tulee hankittua hieman liikaakin ruokaa, juuri tuota "vara"ruokaa. Niitä tässä ollaan nyt jalostettu eteenpäin ja kummasti sitä keksii käyttöä, kun on tarkka, eikä halua heittää ruokaa missään nimessä pois. Kiva ehdotus nämä sinun savulohipihvisi, menevät ruokalistalle! Omenavuorta pienensin sinun omena- kaura- mantelipaistoksella ja hyvää oli! Tänään tuumasin, ettei vieläkään tarvitse mennä ruokakauppaan ainakaan viikkoon, ainoastaan maidon hakuun, kun sitä tarvitsen kahviini.
    Mukavia pakkaspäiviä!!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Villis. Aina sitä varaa hieman liikaa tavaraa etenkin näin joulunaikaan. Keksiminen ruoaksi on mukavaa touhua ja lopputulos useimmiten positiivinen yllätys.
    Omena/kaura on niin klassinen yhdistelmä, että sillekin pitää kehitellä uuusia versioita. Mantelijauho sopi tosiaan hyvin.
    Samaa sinulle ja kiitos että kävit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.