torstai 12. marraskuuta 2015

Tomaattijauheliha-perunavuoka

 Tänään ihanan tomaattista jauhelihavuokaa.
Vuokaruuat ovat myös suosikkiruokiamme, eikä tänäänkään tarvinnut pettyä.
Lisukkeena yksinkertaisesti friseetä, kurkkua ja tomaattia. 
Ripaukset suolaa ja sokeria ja tietysti oliiviöljyä. 


5 keskikokoista perunaa kuorittuna ja ohuina  puolikasviipaleina
2 rkl rypsiöljyä vuokaan
1/2 tl suolaa ja ripaus mustapippuria
*
2 sipulia kuutioiksi leikattuna
rypsiöljyä pannulle kuullottamista varten
 *
250 g naudanjauhelihaa 10% + rypsiöljyä
puolikas suippopaprikaa pienittynä
1 pieni keltanauris kuutioina
ripaus suolaa
1 prk/370g tomaattimurskaa Mutti
3 dl vettä
mustapippuria
*
2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

Voitele vuoka rypsiöljyllä. Nostele perunaviipaleet vuokaan.
 Lisää suolaa ja mustapippuria.
Työnnä vuoka 200-asteiseen uuniin.
Kuullota pilkotut sipulit rypsiöljyssä. Nostele sipulit vuokaan perunoiden päälle.
Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää mukaan paprika ja nauris.
Ruskista hetki ja ripauta suolaa. Lisää pannulle tomaattimurska ja vesi.
Rouhaise mukaan mustapippuria. Hauduta 10 minuuttia.
Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Jatka paistamista uunissa noin 20-30 minuuttia.

Juustoraaste pinnalla oli rapeaa ja sopi todella hyvin kokonaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.