sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Lehtipihvit

 Tänään oli päivä, jolloin toteutin isän toiveet ja kypsensin lehtipihvit.
Lehtipihvi on klassikko meillä ja niitä valmistetaan säännöllisin väliajoin.
Ostin ulkofileestä leikatut pihvit, 225 g/pihvi, joita ei oltu nuijittu.
Nuijin pihvit ohuiksi ja ne saivat seisoa huoneenlämmössä.
Sillä aikaa sekoitin salaatin ja valmistin perunasoseen.
Aikaisemmin olin jo tehnyt maustevoinapit jääkaappiin.
Napeissa on voita, savupaprikaa ja valkosipulia raastettuna. 
Ainekset sekoitetaan pehmenneeseen voihin ja pyöritetään rullalle folioon. 
Pihvit maustoin mustapippurilla ja vasta pannulla lisäsin niihin suolan.
Paistoin voi-rypsiöljyseoksessa kuumalla pannulla molemmin puolin yhteensä vajaa 4 minuuttia.
Annostellessa leikkasin pihvit puoliksi, että ne sopivat lautaselle.
 
Salaatti on yksinkertainen. Frisee, sokeri, suola, limemehu, oliiviöljy,
kurkkuviipaleet, oliivit ja kurpitsansiemenet .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.