maanantai 16. marraskuuta 2015

Lohiperunagratiini

 Hyödynnän usein kaupan -30% tarralla merkittyjä tuotteita.
Tänään bongasin Hätälän graavisuolatun merilohipakkauksen,
jossa viimeinen käyttöpäivä on 18.11 eli ylihuomenna. Tein ruuan tänään.
Kahdelle lohiperunagratiini kypsyi herkulliseksi uunissa.
Tämä oli helppoa ja maukasta ruokaa. Ostin Pågenin  täysjyvä Emma-korppuja,
joita murustin gratiinin pinnalle ja nehän maistuivat gratiinissakin.
Emma korput ovat tosi koukuttavia, niihin tulee himo ja syömistä onkin vaikea lopettaa.
.   
2-3 annosta lohiperunagratiinia 
 
4 isohkoa perunaa kuorittuna ja puolikasviipaleina
1 sipuli suikaleina
150 g graavisuolattua merilohta paloiteltuna pieniksi paloiksi
ripaukset suolaa ja mustapippuria
250g/1 prk Koskenlaskija ruokajuustoa "juoksevaa"
2 dl esim Emmakorppua rouhittuna
1 1/2 dl juustoraastetta

Voitele vuoka rypsiöljyllä.
Lado vuokaan perunaviipaleet, sipulisuikaleet ja lohipalat. Sekoita.
Lisää mukaan suolaa ja mustapippuria.
Kaada ja levitä päälle ruokajuusto.
Levitä pinnalle korppurouhe. ja lopuksi juustoraaste.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.

Gratiini uuniin menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.