keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kasvislasagne

 Teinpä parsakaali- ja lehtikaalilasagnen.
Tämä lasagne on simppeli ja syntyy nopeasti. Kasviksia voi vaihdella oman mielen mukaan.
Minulla on lehtikaalia pakasteessa yllin kyllin, joten se sopii. Isosta parsakaalista on vielä
sopivasti jäljellä. Näillä kasviksilla tällä kertaa.
Tämä lasagne on ohut, lasagnelevyjä tulee vain yksi kerros. 
 
Kasvislasagne 4 annosta 
n 150 g pakastettua lehtikaalia sulatettuna ja valutettuna
ripaus jauhettua muskottipähkinää
n 350g parsakaalia nuppuina, varret voi viipaloida mukaan
4 levyä täysjyvälasagnea
Maitokastike
2 rkl maissijauhoja
4 dl rasvatonta maitoa
2 dl emmentaljuustoraastetta tmv
suolaa ja mustapippuria
Tomaattikastike
370g Mutti tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl kuivattua oreganoa, ripaus kuivattua basilikaa
suolaa ja mustapippuria sekä sokeria

Valmista ensin tomaattikastike. Laita murska kattilaan.
Lisää mukaan hienonnetut sipulit ja oregano sekä basilika. 
Kiehauta ja anna hautua 20 minuuttia sekoittaen, kunnes kastike on sakeaa.
Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Siivilöi lehtikaali ja levitä se voideltuun uunivuokaan.
Ripottele päälle muskottipähkinää ja suolaa.
Laita parsakaalinuput vuokaan kaalen päälle.
Lusikoi päälle tomaattikastike.
Lisää päälle lasagnelevyt 4 kpl.
 
Keitä maitokastike. Lisää maissijauhot tilkkaan maitoa ja vispaa
seos kattilaan maidon sekaan. Lämmitä noin 3 minuuttia, 
kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada kastike lasagnelevyjen päälle.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteessa 25 minuuttia, kunnes lasagne on kullankeltaista.
Tarjoa kuumana.  
 

2 kommenttia:

  1. Tässäpä hyvä idea joulun tienoille, kun joukossa on kasvisruokavalioon siirtynyt pojantytär.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää ja tosiaan käy kasvisruokana. Kiitos.

      Poista

Kiitos kommentistasi.