torstai 26. marraskuuta 2015

Appelsiini-porkkanakeitto

 Tänään oli keittopäivä.
Klassikkoyhdistelmä lienee appelsiini ja porkkana.

300 g porkkanoita pestyinä ja lantteina
1 pieni sipuli pilkottuna 
voinokare
1 iso appelsiini mehuksi puristettuna
6 dl kasvislientä
kuivattua timjamia, muskottipähkinää, mustapippuria, suolaa
2 rkl maissijauhoja
ranskankermaa
Kuullota voissa (tai öljyssä) porkkanalantit ja sipulisilppu
Kiehauta kasvisliemi. Lisää porkkanat ja sipuli sekä appelsiinimehu.
Mausta. Anna kiehua kunnes porkkanat ovat kypsiä.  Soseuta.
Suurusta ranskankermaan sekoitetulla maissijauholla. Kiehauta 3 minuuttia.
Annostele ja lisää keitolle persiljaa ja ranskankermaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.