keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Herkullinen uunibroileri

 Tänään kypsensin jyväbroilerin ehjänä uunissa. Broileri ei ollut pakastetuote.
Hyväähän siitä tuli.

n 1 kg jyväbroileri
3 rkl rypsiöljyä 
1/2 sitruunanmehu, 4 rkl teryakikastiketta
mausteseos; suolaa, mustapippuria, cajunmaustetta, currya, tikkamasalaa
sitruunaviipaleita
Ota broileri huoneenlämpöön 1/2 tunniksi.
Sekoita mausteseos. Voitele pyyhitty broileri rypsiöljyllä joka puolelta.
Nosta uunivuokaan, sivele pinnalle teryakia. Levitä pinnalle mausteseos, 
voit ripauttaa sitä myös pohjapuolelle. Purista päälle sitruunamehu.
Viipaloi puolikas sitruuna ja levitä viipaleet vuokaan.

Paista broileri 175-asteessa noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha on kypsää.

Lisukkeina salaatti, riisi ja paistetut herkkusienet.
 
 

2 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvältä! En ole koskaan kypsentänyt kokonaista broileria, mutta tästä inspiroituneena voisin testata, kuinka onnistun. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on helppoa ja onnistuu aina. Parasta broileria tulee uunissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.